Хасково

169 ученици не се явиха на матурите по математика за 7 и 10 клас в Хасковско

88 седмокласници и 81 десетокласници не се явиха тази сутрин на Националното външно оценяване по математика в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

На малката матура в 7 клас работиха 1 866 деца, а на изпита след 10 клас – 1 460. В хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ седмокласниците са 83. Децата влизаха на изпита с маски и след измерване на температурата.

Матура

Няма върнати деца по здравословни причини. Днес нямаше и карантинирани ученици. На 16 юни на изпита по български език имаше седмокласник под карантина, но тя вече е изтекла.

Срокът за обявяване на резултатите от всички изпити от националните външни оценявания е 28 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ядосана
Ядосана
18.06.2021 16:54 16:54

Защо не са се явили? Попитайте Христика Боева, тази велика и интелигентна жена, този добър началник, протеже на Семката, която назначи много некадърни директори, които не могат да мотивират децата да учат, които пишат формално ученици, за да взимат бюджет?

хе
хе
18.06.2021 21:02 21:02

За всичко има Видов ден. Онзи от горе взе да си ги прибира и да им връща директорските мръсотии. Няма как да стоят несменяеми с години на директорските постове, да крещят по хората и срещу колектива, да злословят, да беснеят и това да остане безнаказано. Вече им се връща на такива, които не можаха да кажат добра дума за никой освен за себе си! На такива, които не признаха ничии труд, освен собствения си! Ничии права – освен директорските си! Когато другите са незначителни на фона на директорскито величие, рано или късно и те стават незначими в очите на онзиот горе. Или онзи от пъклото.

Борко
Борко
19.06.2021 7:56 7:56

За съжаление парашутистките не са само по директорските постове по училищата – има цяла армия от некадърни и неграмотни подлоги, нагласени под тях! Колкото по неграмотно и некадърно – толкова по-добре! Най-важните умения са лизане и мазане пред главната. Никакви други умения и компетенции не са необхоими! Това не можели, онова не знаели – ами нали могат да се мазнят! Какво толко има да се работи! Важното е че устата винаги работи с компличенти и възхвали! Дааааа!

Замислите се хора
Замислите се хора
19.06.2021 8:13 8:13

Госпожо, Ядосана, много сте права! Затова трябва да има МАНДАТНОСТ на всеки ръководен пост в образованието! Не може цял живот началник на образователния инспекторат. И като те махнат да почнат да се съдиш! Хасково е града с най-известните съдебни битки за поста началник на РИО! Не може цял живот директорка на училище – някои си правят сметка колко имат до пенсия и как ще си изкарат до пенсия на директорския стол. Затова когато учителите изливат недоволството си с думи, трябва да ни подкрепи цялото общество. Не напразно искаме МАНДАТНОСТ на директорските длъжности – 3-4 години е максимума! Никакви повторения, втори мандати, опити и т.н. Крайно време е да осъзнаете, че некадърното управление по училищата, решенията взети заради това да се покажат някои директорки колко са по по най от другите, болните амбиции и перченето не образоват вашите деца! Те ги ощетяват, защото зад подобни действия стоят назначенията на неуки хора, често без опит и дори нужното образование, които не могат да възпитават и учат вашите деца! И не им пука за вашите деца! Те са по училищата, за да не скучаят, за да водят социален живот и за да опитат да работят!

Анонимен
Анонимен
21.06.2021 15:41 15:41

Хахахаха и какво ще направи директора за 3-4 години? Що не вземеш редовно хапчетата? Ако е кадърен, ще оправи на някой батаците и после ти си сигурна , че другия ще е по-кадърен така ли?

Колев
Колев
19.06.2021 14:01 14:01

Именно заради такива несменяеми директори съм намразил цялата образователна система. Не може десетки години да стоиш без грам развитие, да назначаваш само свои хора, да се пъчиш и държиш все едно си господ, да не те интересуват нито ученици нито качествени преподаватели, а само да създаваш интриги и да търсиш начини да си дигаш заплатата. Такива несменяеми директори се обграждат от възхваляващи ги учители, които осмислят деня си с това да претупат учебните занятия, да пийнат 2-3 кафета с колеги и разбира се да направят някой и друг комплимент на весдесъщия директор.

Браво Колев
Браво Колев
20.06.2021 8:00 8:00

Ама как точно си го описал Колев, явно по всички училища е така. Един отбор некадърнички назначени на принципа “ дружка, роднина, градска, съседка“ пият кафенца и одумват другите. Обаче когато „нашичките“ кадри станат прекалено много – няма кой да работи! Смешно е да ги гледаш едни такива нагласени, с дрешки, с прически – врът, врът и като се заговори за работа и за организиране или за вземане на решения и погледа им става един такъв ПРАЗЕН, ПРЕДПАЗЛИВ. Лошото е, че такива хора нямат капацитета да научат и разберат нещо. Те са на тези постове не за да работят, а за да си сложат някаква титла пред името, Затова колкото и години да работя – ТЕ СИ ОСТАВАТ НЕЗАПОЗНАТИ с всеки един казус! МАНДАТНОСТ трябва заради ей тези калинки!

Дано ги сменят скоро
Дано ги сменят скоро
20.06.2021 9:55 9:55

Гласувайте българи! Особено, ако се надявате на промяна! Необходимо е нова правителство, с хора готови да чуят народа! Да се изритат всички нагласени кадри с купени конкурси и спечелени за точка, две! Никоя система няма нужда от такива професионалисти и професионалистки! Проверка на всички сигнали за нередности на такива дребни душици! Уволнения за всички нарушения и за проявената агресия и тормоз през годините! Както и за неправомерните назначения!

пфу
пфу
20.06.2021 15:36 15:36

Не само неправомерни назначения, а и неправомерни уволнения, натиск за напускане уж доброволно и гонене на хора чрез тормоз! Това е специалитета на самозабравили се женици, главозамаяни от подмазването на зависими клакьорки!

окоизвадно е
окоизвадно е
23.06.2021 16:29 16:29

Затова всеки по-висш пост поне на хартия към момента има мандат – народно събрание, президент, омбудсман, кметове, областни управители, началници на регионални структури и други! Идеята е, че когато някой се овласти – рано или късно се опива от властта си, уплита се в далавераджийски схеми, в задължения към някоя парти или мутри, наглася роднини и връща услуги… Когато това е придружено от непоносим характер, зъл нрав и открита агресия – този или тази са за уволнение, а не за мандат!

виц
виц
26.06.2021 8:10 8:10

В бюрото за работа:
– Добър ден, търся работа.
– Какво умеете да правите?
– Нищо.
– Много съжалявам, директорските места по училищата се изчерпаха! Опитайте с нещо по-ниско – може би заместник директорски пост!

Back to top button