Хасково

КАТ с акции през ваканцията и заради засиления трафик на гастарбайтери и румънци

За засилен трафик на гастарбайтери в двете посоки на автомагистрала „Марица“ и на румънски туристи по пътя Русе – Маказа през Хасковска област предупреди началникът на Пътна полиция – Хасково Димо Чобанов.

За да се гарантира сигурността там ще има засилено полицейско присъствие. Ще бъдат използвани всички налични камери за заснемане на скоростта. Превишената скорост е водеща причина за настъпването на катастрофи, отчитат от КАТ.

Димо Чобанов
Димо Чобанов

От Пътна полиция стартират и традиционната акция „Ваканция! Да пазим децата на пътя!“. Ще има беседи за пътна безопасност по училищата и засилен контрол около тях. На 22 юни демонстрации ще има в двора на хасковското СУ „Ваил Левски“. През лятото полицията ще влезе и по селата, за да не се допусне карането на мотопеди и мотоциклети от неправоспособни деца и младежи. Предстоят и срещи със селските кметове.

Миналото лято в региона при катастрофи са ранени 34 деца. За първите 5 месеца на тази година в областта при пътни инциденти са пострадали 29 деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
По жиците вече
По жиците вече
18.06.2021 16:34 16:34

Вярно че несъобразена скорост е една от причините
Друга е пътната настилка-навсякъде дупки, коловози и недостатъчна маркировка и още какво ли не
А и СПРЕТЕ ДА ПРОДАВАТЕ ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ и ВЪРНЕТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОЛИГОНА за курсовете по кормуване

Back to top button