Хасково

Връчиха 11 сребърни и 13 бронзови медали на отличниците на ПМГ – Хасково

126 зрелостници от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ получиха дипломите си на церемония в зала „Хасково“.

Средният успех на випуска е 5.38, като с отлични дипломи са 52 абитуриенти. Първенец с отличен 5.97 е Мария Митева. 11 отличници получиха сребърни медали, а 13 се окичиха с бронзови. Най-силната паралелка е 12 В с отличен 5.75, следвана от 12 Б с отличен 5.71.

ПМГ

Средният успех на матурата по английски език, на която се явиха 49 абитуриенти е 5.24, като 30 са отличните оценки. Средният успех по български език и литература е 5.13, като отличниците са 44. Много добър 4.85 е средният успех по математика, а четири са пълните шестици – Стоян Малинин, Любен Балтаджиев, Славея Воденичарова и Веселин Зинков. Очакват се лауреатските дипломи от МОН на Стоян и Любен. 24 зрелостници от ПМГ са с по две отлични оценки от матурите.

Кристина Милушева, която е председател на ученическия съвет, обяви резултатите от благотворителната кауза на випуска в помощ на Софи.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button