Хасково

Откриха 64 незаконни сметища в Хасковско, глобяват общините за непочистените

64 незаконни сметища са установени на територията на Хасковска област, съобщават от областна администрация.

За проблема са информирали от РИОСВ на работна среща с представители на държавните институции, проведена от областния управител инж. Минко Ангелов. Сметищата са констатирани от комисия, определена от областния управител по разпореждане на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Среща

През първия етап проверки са извършени в села на територията на 11-те общини от областта. За констатираните незаконни сметища са издадени предписания като в едномесечен срок е трябвало те да бъдат изчистени. След като е изтекъл определеният с предписанието срок е започнал втори етап на проверката, който още не е завършил. В някои общини е констатирано неизпълнение на предписанията и са наложени санкции от РИОСВ.

Целта на работната среща е била да се поставят проблеми, които стоят пред структурите на държавната администрация на територията на областта. „Важно е да се запознаем с това пред какви проблеми са изправени държавните институции в област Хасково и как Областна администрация може да бъде полезна в решаването им. Също така трябва да отбележим, че се намираме в предизборна кампания и всички служители на държавната администрация трябва да спазват Изборния кодекс, в това число да не извършват агитация на работното място и в работно време“, е казал Ангелов.

От Здравната каса пък са информирали, че проблемите в системата на територията на областта са свързани с обезпечеността на лекарите. Има населени места, където общопрактикуващите лекари са недостатъчни или един лекар покрива повече от две-три населени места.

Областният управител се е ангажирал да съдейства за разрешаването на проблемите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button