Хасково

Отнеха два автомобила от обвиняем в предлагане на подкуп

С определение на Хасковския окръжен съд в полза на държавата се отнемат два леки автомобила – БМВ Х5 и Хюндай от Петър Хаджиев, съобщават от Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Производството на Комисията срещу него е започнало след обвинение от прокуратурата за предлагане на подкуп на длъжностно лице – орган на КАТ.

Това е втората спогодба от началото на годината по гражданско дело, водено от КПКОНПИ. Първата е пред от Окръжен съд – Велико Търново и в полза на държавата се отнема сумата от 836 000 лв. от Наталия Боянова. Тя е привлечена като обвиняема от прокуратурата за измама и документно престъпление – т.нар. „кражба на фирми“.

Разпоредбите на ЗПКОНПИ дават възможност по дела за отнемане на незаконно придобито имущество, страните да постигнат споразумение, при условие, че в полза на държавата се отнема не по-малко от 75% от претендираното от Комисията имущество или неговата равностойност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button