Спорт

Общинските съветници гласуваха единодушно за старт на ремонта на стадион „Младост“

С пълно мнозинство от 37 гласа „за“ хасковският общински съвет подкрепи докладната на кмета Станислав Дечев, с която на практика се дава зелена светлина за ремонта на терена на стадион „Младост“.

Съветниците дадоха съгласието си за учредяване безвъзмездно право на ползване за срок от 20 г. върху футболния терен в полза на Българския футболен съюз. Както Haskovo.info писа, БФС е единственият кандидат за това, като е предвидил обновяването на терена за 561 194 лв. с ДДС, което представлява 50.08% от пазарната стойност на обекта. Парите са по програма на УЕФА, а ремонтът трябва да бъде завършен до 6 месеца.

По предложение на комисиите по обществен ред и законност и общинска собственост в договора ще има клауза при неизпълнение на инвестиционната програма в срок от 6 месеца, считано от влизане в сила на договора, учреденото право да се прекрати.

Кметът благодари на футболната общественост и на треньора Станимир Стоилов, който е съдействал при срещите с БФС. Дечев обясни, че сега следват две стъпки – издаване на заповед за учредяване на право на ползване и подписване на договора. В него ще е заложено, че работата трябва да завърши до 6 месеца, а за периода от 20 г. теренът трябва да се поддържа и ще може да се използва от всички спортни клубове и Спортното училище „Стефан Караджа“.

Очакванията са до края на лятото стадионът да е напълно готов и с нова писта, за която обществената поръчка спечелиха от „Ата-строй“ с ценова оферта от 410 056 лв.

В края на сесията съветниците питаха кмета дали се следи по наредба работата на фирмите, които разкопават и след това трябва да възстановят тротоарните и улични настилки, кога ще се почисти коритото и ремонтира мостът в село Книжовник, защо не светят част от уличните лампи по булевард „Илинден“ и в квартал „Бадема“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
x_X
x_X
25.06.2021 15:56 15:56

Ами, браво. Това е добра новина за спортното училище.

Теренът едва ли ще е достъпен за обществеността в такъв случай, но дано не затворят и пистата, заедно с терена.

ММ
ММ
26.06.2021 12:31 12:31

Това не е ремонта на стадиона! Това е подаряване на стадиона на БФС. А какво е БФС? – група чакали, наредени около обществена трапеза. А ще им дадем от Общинския бюджет и още 500 000 лв. за ремонт на пистата. И те могат да го преотдадат на трето лице за 20 години под наем, а ние ще им се молим да влезем в стадиона и ще им плащаме … Няма що! Хубава сделка!

Back to top button