Хасково

Близо 5 000 смениха личния си лекар през декември в Хасково, сега остават 5 дни

Остават 5 дни, през които здравноосигурените имат право да сменят свободно общопрактикуващите си лекари. Крайният срок за това е 30 юни, припомнят от Районната здравноосигурителна каса – Хасково, които уточняват, че вече е имало запитвания и сигнали от граждани.

Смяната на джипито става по Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ. Гражданите имат еднолично право на избор и общопрактикуващите лекари не трябва да отказват записване в пациентските си листи на желаещите осигурени лица, допълват от Здравната каса. Изборът може да се извърши и по електронен път с електронен подпис.

4 910 пациенти са сменили личните си лекари в Хасковска област през декември. Гражданите в пациентските листи за областта към края на миналата година са 228 452. От РЗОК – Хасково са изпратили писмо до общопрактикуващите лекари, за да им напомнят за техните задължения във връзка с процесите на смяната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button