Любопитно

Пожарникари върнаха малка сова в гнездото й в Хасково

Малка сова е била спасена с помощта пожарникарите, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Хасково.

Совата е паднала от гнездото си на височина 10 – 12 метра на дърво на оживения хасковски булевард „Васил Левски“ миналата вечер. Гражданин я забелязал и спрял колата си, за да прибере птицата. Той потърсил помощ и попаднал на служител на Екоинспекцията. Специалистът обгрижил совата по правилата и я поставил да нощува в кашон с дупки за въздух.

През цялата нощ майката, другото малко и спасеното, огласяли района, търсейки се взаимно. Птицата е в много добро видимо състояние, без наранявания, жизнена и гласовита, но все още не може да лети самостоятелно, допълват от РИОСВ.

Вчера сутринта пожарникарите с помощта на автомеханичната стълба върнали птичето обратно в гнездото му на високото дърво.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button