Любопитно

Свиленградска ученичка реди изложба в хасковското читалище „Тракия“

„Вдъхновение от цветове“ – така е нарекла изложбата си Милена Димитрова, подредена в салона на Тракийското дружество в Хасково.

Младата художничка, ученичка в ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград, е възпитаничка на школата по рисуване и приложни изкуства към читалище „Просвета“ с ръководител Мария Кряскова. Това е третата й самостоятелна изява, посрещната с голям интерес и в Хасково.

Милена Димитрова представя творби, изпълнени със смесена техника. От всички тях струи енергията на светлината и цветовете на природата. Художничката търси своя път в изобразителното изкуство чрез използване на нетрадиционни материали, каза на откриването Елена Митева, директор на Историческия музей в Свиленград. Една от рисунките е изпълнена върху шкурка. В други посетителят вижда прежда, копчета, канап, клонче, късчета от книжни салфетки, които въображението на Милена е превърнало в пъстри картини.

Гостуващата изложба е втората ни съвместна изява с Историческия музей в Свиленград, каза Анета Георгиева, секретар на читалище „Тракия-2008“.

Изложба

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button