Любопитно

„Алкохол и Амбалаж“ и „Загадките на каменните монументи“ за Нощта на музеите в Хасково

И тази година Регионалният исторически музей в Хасково ще се включи в Европейската нощ на музеите.

На 3 юли от 18:30 часа във фоайето на първия етаж ще бъде открита постерната изложба „Загадките на каменните монументи“.

Час по-късно е откриването на гостуващата изложба на Исторически музей – Горна Оряховица „Алкохол и Амбалаж“. Експозицията се подреждаше днес в зала „Възраждане“ на втория етаж. Тя представлява 1/3 от голямата изложба „Човешките пороци“, която включва алкохол, тютюнопушене и захарни изделия.

В част от изложбата се представя производството на алкохол преди и след 9 септември 1944 г. в Хасково. Тогава например в града е имало много пивници и с министерски указ след Девети броят на кръчмите е трябвало да бъде съобразен с този на населението. Така в Хасково останали само 7 кръчми. Те били частни и просъществували до 1954 г., когато са ликвидирани и хоремаците стават социалистическите пивници.

На 3 юли музеят ще работи от 18 до 1 часа след полунощ, а входът е свободен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
шуменски влак
шуменски влак
01.07.2021 19:07 19:07

Мисля, че мярнах и друга новина, която обявява бъдещо събитие. Което е похвално.
Благодаря!

Back to top button