Любопитно

Бежанки посетиха културно-исторически забележителности в Харманли

Жени и деца, търсещи международна закрила, настанени в Регистрационно-приемателен център в Харманли, научиха за легендата за Гергана, увековечена в поемата на Петко Славейков.

Те посетиха  Извора на Белоногата, обявен за паметник на културата с национално значение през 1958 г. На прочутата чешма, момичета от центъра си направиха  снимки за спомен в български народни носии.

Преди това групата разгледа историческия музей в града, където се запозна с експозициите на отделите „Археология“, „Етнография“, „Нова и най-нова история“. Интерес предиизвика пъстрата палитра от традиционни носии, украси и предмети от българския бит, богатото разнообразие от експонати, голяма част от които са постъпили след разкопки или като доброволни дарения.

Посещението на културно-историческите забележителности беше осъществено със съдействието на неправителствената организация „Каритас“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button