Любопитно

Деца рисуваха и танцуваха в школите на читалище „Вапцаров“

Читалище „Н. Й. Вапцаров – 1964“ в хасковския квартал „Овчарски“ създаде две школи – по приложни изкуства и по народни танци.

В тях се включиха около 30 деца, които участваха в открити уроци по народни танци, творчески работилници по приложни изкуства, изложби и благотворителен базар. Проявите им се проведоха в Градската градина, парковете „Кенана“ и „Ямача“, Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ и други обществени места.

Читалище

Децата показаха наученото на концерт в читалището. Преди това те украсиха салона с изработените от тях творби.

Проявите на децата бяха финансирани по общинската програма „Културни инициативи“. Целта на изявите беше оживяване на градската среда, непосредствено включване на гражданите и гостите на града в различни артистични прояви, разнообразяване на свободното им време и споделено общуване. Заради пандемията проявите на няколко пъти са били прекъсвани, но в крайна сметка са реализирани успешно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button