Спорт

Хасково и Свиленград са домакини на международни турнири по бадминтон

Хасково и Свиленград са домакини на тридневни международни турнири по бадминтон. В „Спартак“ е състезанието под 15 г., а в свиленградската зала под 17 г.

Над 60 са бадминтонистите, които се състезават в Хасково. Те са от България, Латвия, Естония, Чехия, Италия, Испания, Румъния. От Хасково за медалите играят Цветан Иванов, Николай Колев, Рая Петкова, Христина Георгиева, Илхан Алиян, Ивана Гюрова, Ивайла Орешкова, Кристияна Дамянова, Божидара Боянова, Петър Пенчев, Атанас Атанасов, Радослав Стоев. Финалите са в неделя.

В Свиленград се състезават над 200 бадминтонисти от 20 държави. Сред участниците са екипи от Швейцария, Франция, Португалия, Сърбия, Турция, съобщават от общината.

По думите на Πeйo Бoйчинoв, който е члeн нa управителния съвет нa фeдepaциятa пo бaдминтoн и тpeньop нa нaциoнaлния oтбop пpи юнoшитe, Свиленград има отлични възможности за провеждането на състезания от най-висок международен клас. В спортната зала са осигурени модерни условия за провеждане на състезанията, а настаняването на чуждестранните екипи се поема от голямата хотелска база в града.

В пoнeдeлниĸ в Свиленград ще започне тypниpът пpи 19-гoдишнитe бaдминтoниcти, който ще завърши на 15 юли. Организацията на престижното първенство е на Федерацията по бадминтон със съдействието на община Свиленград. Наградите на победителите ще връчи кметът арх. Анастас Карчев.

Бадминтон

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button