Хасково

Прекъсвания на тока в хасковска секция, в свиленградска гласуват по 15 минути

За проблеми в електрическата инсталация сигнализираха Haskovo.info от СИК 39 в Хасково. Секцията се намира в Обединените ученически общежития.

Председателят на секцията Радина Иванова заяви пред Haskovo.info, че имало периодични прекъсвания на тока и то в контактите. Това се отразявало на работата на машината. Гласуването с нея не е прекъсвано, но периодично идвал техник да я поддържа в изправност.

Подобна била ситуацията и на изборите през април, след които никой не е взел мерки. От секцията призовават да се ремонтира ел. инсталацията там. Отделно в изборната секция нямало климатик и вентилатор и жегата била неприятна.

До 14 часа в секцията са гласували 130 избиратели от 415 по списък.

От Районната избирателна комисия коментираха пред Haskovo.info, че не са сигнализирани за проблема. В СИК 11 в Свиленград имало проблем с бавната работа на машината. С нея се гласувало по 15 минути на избирател, защото имало някакъв проблем с чипа. До машината бил поставен и вентилатор. Засега там нямало да минават на хартиени бюлетини, към каквито преминаха в димитровградските секции 32 и 86, където машините отказаха.

Междувременно около 14:30 часа е спряло електричеството в квартал „Славянски“ в Димитровград. Без ток са останали 7 секции в училище „Алеко Константинов“. Екипи на ЕВН работят по отстраняването на аварията. След близо едночасово прекъсване токът към секциите е бил пуснат. Изборният процес не е бил нарушен, защото батериите на машините са издържали, съобщават от областна администрация.

В РИК е постъпила жалба от избирател, че е гласувала в СИК 33 в Хасково, но поради технически проблем машината не е разпечатала разписка. Техникът заявил, че гласът е зачетен и жалбоподателката била уведомена от комисията, че няма право да гласува повторно. РИК отхвърля жалбата като неоснователна, като се дават указания на председателя на секцията да бъде съставен и подписан от членовете на СИК протокол за неиздадена разписка при гласуването на жената.

 ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button