Регион

Откриха бижута за 1.1 млн. лв. в тайник на автобус

Златни и сребърни накити за 1 136 935 лв. са открити при проверка на автобус на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

Автобусът пътувал от Турция през България за Северна Македония. По метода „анализ на риска“ той бил селектирано за щателна митническа проверка. В тайник под пода на багажното отделение митничарите са открили 27 пакета, в които били укрити златни и сребърни пръстени, гривни, медальони и обици. Според експертизата на вещото лице става въпрос за 13 272,14 грама 14-каратово злато и 7 905 грама сребро, проба 925.

Злато

Контрабандните златни и сребърни накити и автобуса са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково стюардът в автобуса – 45-годишен турски гражданин е бил привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 5 000 лева, както и наложена „Забрана за напускане пределите на Република България“, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КМ
КМ
13.07.2021 7:27 7:27

Ясно е, че тази контрабанда не е за България, а за Македония! Тя с какво застрашава България – здравето на хората, на природата, доходите им? С нищо! Просто държавен грабеж! Ама не било декларирано – и какво от това??? Докато го декларират информацията ще стигне до нападатели по пътя..знаем как..

Back to top button