Хасково

Хасковската прокуратура предаде на съд 763 души

Районна прокуратура – Хасково предаде на съд 763 души за първите шест месеца на годината, съобщават от държавното обвинение. Тук влизат и териториалните отделения в Димитровград, Свиленград, Харманли и Ивайловград.

311 са за извършени общоопасни престъпления. Става въпрос за шофиране в нетрезво състояние, без книжка, нерегистрирани автомобили, както и за държане на дрога.

191 са предадени на съд за извършени престъпления против дейността на държавни органи, обществени организации и лица, изпълняващи публични функции, като тук са включени престъпленията, свързани с нарушаване на граничния режим.

Съдят и 100 души за кражби, обсебване, унищожаване и повреждане на чуждо имущество. За документни престъпления на съд са предадени 67 души, за престъпления против брака и семейството – 32, за престъпления против стопанството – 22, престъпления против личността – 21, против обществения ред и общественото спокойствие – 11.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button