Спорт

Григор Димитров иска тенис комплекс на световно ниво в центъра на София

Тенисистът Григор Димитров ще участва в конкурса на „Академика 2011“ за наем на кортовете в Борисовата градина в София.

Хасковлията има амбицията да изгради комплекс на световно ниво, който да бъде и лицето на българския тенис, съобщава TennisKafe.com. Спортният комплекс се състои от 13 червени корта на открито в Борисовата градина, заедно със сграда със съблекални, помещение за масаж, ресторант и спортен магазин. 12 игрища са разположени в четири клетки по три терена, а централният корт е с трибуни за 1 000 зрители. Площта на съоръжението е 13 086 кв. м. Централната локация в градския парк му дава уникално предимство както при провеждане на професионални турнири, така и за индивидуална подготовка и игра на състезатели и аматьори.

Ръководството на „Академика 2011“ обяви конкурса на 1 юли. Максималният срок за наема на тенис комплекса е 20 години. Кандидатите в конкурса могат да бъдат единствено спортни клубове и спортни федерации, които имат опит в стопанисването, поддръжката и експлоатацията на тенис кортове. Те трябва да имат опит в областта на организирането и провеждането на тренировъчна или състезателна дейност по тенис на корт за период от поне 5 години преди датата на кандидатстването.

Григор ще участва в конкурса заедно с тенис клуб „Хасково“. Кандидатите имат срок за внасяне на концепция за развитие и инвестиционна схема за Националния тенис център до 19 юли. Предложенията ще се разгледат от комисията по оценка на следващия ден на закрито заседание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бай Ганю
Бай Ганю
15.07.2021 16:50 16:50

И тоз скоро ще си признае че е от ЛГБТ

Мурад
Мурад
15.07.2021 18:30 18:30

Услади му се! След като заграби комплекса „Юрий Гагарин“ в Хасково, където почти всички хасковски момчета нещо сме тренирали безплатно някога…

Back to top button