Регион

Прокуратурата подхвана пожара в Сакар, дежурни екипи дебнат за огнища

Дежурни екипи остават на пожара в Сакар между селата Планиново и Устрем, за да не допуснат огънят отново да пламне. 4 екипа на пожарната и 4 на горските ще обходят целия перимерът на пожара днес, за да установят тлеещите огнища и да ги погасят, обясни шефът на свиленградските огнеборци Иво Тонев.

Ситуацията вече е под контрол и пожарът е локализиран. На места обаче все още има тлеене и ниско горене. Именно това може да стане причина при силен вятър стихията отново да се разгори.

Пожар

За два дни огънят успя да обхване над 2 000 декара площ, по-голямата част от които иглолистна гора. Предполага се, че причината е работа на земеделска техника.

Днес от прокуратурата в Хасково съобщиха, че наблюдават досъдебно производство за палеж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.07.2021 10:52 10:52

Ако един земед. производител или кмет бъдат вкарани в арест за причинен пожар, те ще спрат. Тези пожари са престъпление срещу гражданите и държавата! Заради умишлено безхаберие се унищожава природата и въздуха на хората! Крайно време е срещу такива пожари да има санкции като срещу терористи, защото всички те са умишлено и с цел печалба!

Сийка
Сийка
23.07.2021 17:59 17:59

От пеевската прокуратура чеп за зеле не става.

Back to top button