Спорт

Сестри Стоеви загубиха драматично първия си мач на Олимпиадата

Двукратните европейски шампионки на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева стартираха с драматична загуба участието си в турнира по бадминтон на Олимпийските игри в Токио.

Сестрите от Хасково се бориха до последно, но отстъпиха пред петите в световната ранглиста Ким Со-йон и Кон Хи-йонг (Република Корея) с 1:2 (23:21, 12:21, 21:23) за 70 минути.

Бадминтон

Стефани и Габриела Стоева изиграха страхотен първи гейм, в който поведоха с 18:13. Съперничките им изравниха 18:18, но с две поредни точки в края хасковлийките поведоха в резултата. Корейките доминираха във втората част, взеха аванс от 10:3 и след 21:12 изравниха. В решителния трети гейм Ким Со-йон и Кон Хи-йонг поведоха с 19:16, след което сестрите направиха серия от четири поредни точки и обърнаха 20:19. До края на срещата българките пропуснаха два мачбола, а след 20:21 корейките спечелиха последните три поредни точки, а с това и двубоя, съобщава Sportal.bg.

В групата са още номер 3 в света и втори поставени в схемата Чън Цин Чън и Цзя И Фан (Китай), които са световни шампионки от Глазгоу 2017 г., и номер 8 Йонколфан Кититаракул и Равинда Прайонджай (Тайланд). Те ще играят утре.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button