Регион

Елисавета Георгиева е новият главен архитект на Димитровград

Елисавета Георгиева е новият главен архитект на община Димитровград от днес, съобщават от кметството. Тя наследява на поста архитект Томи Томов, който е освободен.

Арх. Георгиева е специалист с 25-годишна практика в инвестиционното проектиране и устройственото планиране. От 2008 г. е в състава на Eкспертния съвет по устройство на територията в Димитровград.

Нейни авторски проектни решения са едни от най-разпознаваемите места в Димитровград и Хасково. Сред по-значимите й проекти са рехабилитацията и реконструкцията на подхода към монумент „Св. Богородица“, модернизацията и паркоустройството на парк „Ямача“ и „Градската градина“ в Хасково, благоустрояването на парк „Марица“ в Димитровград, облагородяване на парк „Н. Й. Вапцаров“, Музея на тракийското изкуство в село Александрово, модернизацията и реконструкцията на спортен комплекс „Младост“ в Хасково, обновяване и модернизация на детски градини, както и много други обществени, промишлени и жилищни сгради.

Родена е в Димитровград. Основното си образование е завършила в СУ „Любен Каравелов“, а средното в Математическата гимназия в Хасково. През 1996 година придобива магистърска степен по специалност „Архитектура“ в Университет по архитектура, строителство и геодезия в София. От 2004 година е член на Камара на архитектите в България с пълна проектантска правоспособност. След дипломирането си постъпва като проектант-архитект в ЕТД ТЕПРО, което е правоприемник на Проектантската организация в Хасково. След 2001 година проектира като архитект на свободна практика. През 2004 година заедно със съпруга си инж. Георги Георгиев, който е инженер геодезист, основават проектантско студио. Семейна и майка на три дъщери.

Архитект

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
той
той
27.07.2021 23:04 23:04

Кое точно е модернизирала в парк Марица?!?

Пак той
Пак той
27.07.2021 23:08 23:08

Извинете, благоустроявала в парк „Марица“ в Димитровград…

Back to top button