Хасково

Близо 2 000 вече подадоха заявления за помощи за отопление и ученици в Хасково

1 936 са вече подадените заявления за помощи за отопление, първокласници и осмокласници, съобщиха за Haskovo.info от Социално подпомагане в Хасково.

Дневно се подават по около 100 заявления, като често преди обяд пред входа на сградата се образуват опашки. За да няма струпвания социалните препоръчват да се използват и други начини за кандидатстване – по пощата, куриер, електронната поща на дирекцията, системата за сигурно електронно връчване чрез електронен подпис.

523.55 лв. е целевата помощ за отопление за 5 месеца, като крайният срок за кандидатстване е 31 октомври. До 15 октомври се подават заявленията за помощта от 300 лв. за първолаци и осмокласници. Тази година не се изискват доходи, като се подава само заявление и бележка от училището, където е записано детето. Половината от помощта се изплаща сега, а другата част в началото на втория срок ако детето няма неизвинени отсъствия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button