Хасково

Ремонтират 15 училища през лятната ваканция в Хасковска област

Ремонтни дейности се извършват в момента в 15 училища в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Традиционно за по-големите ремонти се използва лятната ваканция. Това лято обаче училищата, в които се извършват такива са по-малко, защото част от тях са ги направили по време на онлайн обучението през годината.

Ремонтите почти навсякъде ще завършат до началото на новата учебна година. Единствено в симеоновградското СУ „Св. Климент Охридски“ основният ремонт ще продължи и през учебната година. Тук освен всичко останало ще се подменя дограмата и отоплителната инсталация. Сградата на училището обаче е голяма и няма да има проблем, къде да учат децата, уточниха от РУО.

В Хасково в момента се ремонтират ОУ „Св. Климент Охридски“, ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Никола Вапцаров“, ОУ „Любен Каравелов“, ПГДС „Цар Иван Асен II“ и ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Повечето от ремонтите са на стаи, коридори и стълбища. В ПМГ изграждат STEM – център.

Очаква се през следващата седмица и други училища да обявят, че влизат в ремонт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button