Регион

Д-р Алдин Карагъозов спечели конкурса за управител на болницата в Димитровград

Д-р Алдин Карагьозов е спечелил конкурса за управител на димитровградската МБАЛ „Св. Екатерина“, съобщават от общината.

Днес д-р Карагьозов е защитил своята програма за развитие на здравното заведение пред комисията по избора, излъчена от Общинския съвет, който е и принципал на здравното заведение. В състава на комисията са председателят на общински съвет Гергана Кръстева, общинските съветници – д-р Елена Иванова, д-р Донка Велчева, Пламен Панев и представител на РЗИ – д-р Иван Гоговски.

Конкурсът за избор на нов управител се проведе на три етапа. Извършва се проверка на документите, представяне на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период и събеседване.

„Представянето на д-р Карагьозов пред комисията с неговата програма и последвалото събеседване беше блестящо. Има много нови идеи и задълбочено познаване на проблемите на болницата. Сред идеите на д-р Карагьозов са да бъде открито отделение за долекуване в общинската ни болница, по което ще се работи в три направления – ендокринология, гастроентерология и неврология, както и да бъдат привлечени млади специалисти и медицински сестри“, казва Гергана Кръстева.

Това ще става чрез презентиране на здравното заведение пред медицинските университети, а новите специалисти ще бъдат стимулирани с предложения за поемане разходите им за наем за жилища, транспорт, като за учащите ще се предлагат стипендии. За развитието на профилактиката се предвижда привличането на утвърдени специалисти от университетските болници, премер в тази посока е споразумението с унивеситеската болница „Майчин дом“. Сред визията на д-р Карагьозов е ТЕЛК да бъде преместено за удобство на хората в сградата на бившия Тубдиспансер.

Д-р Карагьозов е с 18-годишен стаж в общинската болница. Специалист „реанимация и анестезиология“ и образование по „здравен мениджмънт“. Завършил медицина във ВМИ – Пловдив.

Предстои общинският съвет да утвърди резултатите от конкурса. Haskovo.info припомня, че няколко години управител на болницата беше д-р Матей Матеев, който е управител на Специализираната болница за активно лeчение по онкология в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button