Спорт

Монтираха възпоменателна плоча на Антонио Кръстев в зала „Дружба“

Възпоменателна плоча на заслужилия майстор на спорта Антонио Кръстев беше монтирана днес над входа на обновената зала по вдигане на тежести в хасковската зала „Дружба“.

ПлочаТова става след решение на общинския съвет през октомври миналата година по искане на инициативен комитет за поставянето на плочата с името и постиженията на Кръстев, който загина в автомобилна катастрофа през юли 2020 г. в САЩ. В инициативния комитет са Неделчо Колев – президент на федерацията по вдигане на тежести, Живко Архондев – председател на хасковския клуб, Виктор Миланов, Станимир Милев, Димчо Петров, Стойчо Назъров, Иван Колешев – съотборници, приятели на Антонио Кръстев и радетели на спорта вдигане на тежести.

В зала „Дружба“ Кръстев е започнал звездния си спортен път към рекордите и световните си постижения. Плочата е пример и за младите щангисти, които тренират в залата.

Антонио Кръстев е двукратен световен и двукратен европейски шампион. Той подобрява пет световни рекорда в изхвърлянето и един в двубоя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
стар комунист
стар комунист
02.08.2021 20:06 20:06

г н архондев краси запрянов също е един от най добрите щангисти представил е България многократно с много отличия

Back to top button