Хасково

Обявиха обществени поръчки за боклука и снегопочистването на Хасково за общо 19 млн. лв.

Две големи обществени поръчки – за сметопочистването и зимната поддръжка, обявиха от община Хасково.

Поръчката за сметопочистването е за 18.5 млн. лв. без ДДС. Тя включва събиране и извозване на битови отпадъци от територията на Хасково до Регионалния център за третиране на неопасни отпадъци в землището на село Гарваново, както и миене и метене в града. През зимния период при снеговалеж се извършва ръчно почистване на сняг и лед на обслужващите територии. Дейността включва и почистване на коритата на реките Хасковска и Бели кладенец. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 3 септември.

Поръчката за снегопочистването е за 580 000 лв. без ДДС и офертите също ще бъдат отворени на 3 септември. Тя е разделена на 3 обособени позиции. Първата обособена позиция обхваща общинските пътища и улиците в селата.

Втората обособена позиция включва снегопочистване и опесъчаване на уличната мрежа в кварталите на Хасково, попадащи в участък „А“: „Орфей І”, „Орфей ІІ”, „Република”, „Изгрев”, „Възраждане”, „Дружба І”, „Дружба ІІ”, „Куба”, „Ручока”, „Градска градина“, „Бадема“ и „Кенана“ (частично). Това са кварталите, намиращи се на север от река Хасковска с изключение на булевардите, попадащи в участъка и улиците в квартал „Център“ и в Източна индустриална зона, които ще снегопочистват и опесъчават от Общинско предприятие „Екопрогрес“.

Трета обособена позиция е за снегопочистване и опесъчаване на уличната мрежа в кварталите на Хасково, попадащи в участък „Б“: „Овчарски“, „Тракийски“, „Македонски“, „Хисаря”, „Младежки хълм“, „Воеводски”, „Училищни”, „Каменни” и „Болярово”. Те са на юг от река Хасковска с изключение на булевардите, попадащи в участъка и улиците в Южна индустриална зона, които ще снегопочистват и опесъчават от „Екопрогрес“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button