Хасково

Хасковските депутати участват в 12 от комисиите на Народното събрание

Депутати, избрани от 29 МИР – Хасково, са в съставите на 12 от комисиите на 46-ото Народно събрание, които бяха сформирани днес.

Председател на Комисията по здравеопазване е д-р Силви Петров от „Има такъв народ“, а сред членовете й е Катя Панева от „Демократична България“. Д-р Силви Петров е член на Комисията по образование и наука. Катя Панева е зам.-председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз, където член е Петко Кущирев от ИТН.

Петко Кущирев е още сред членовете на Комисията по икономическа политика, иновации и туризъм заедно с Делян Добрев от ГЕРБ и Сезгин Мехмед от ДПС. Делян Добрев е зам.-председател на Комисията по енергетика и климат, а Сезгин Мехмед е сред членовете на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Владимир Маринов от БСП е член на комисията по труда, социалната и демографската политика, както и на тази по земеделието, храните и горите, където сред членовете е Георги Станков от ГЕРБ.

Меглена Гунчева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ е член на Комисията по конституционни и правни въпроси и на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.

Правилникът предвижда, че народен представител може да членува само в две постоянни комисии. От първото заседание на този парламент от 21 юли досега са заседавали само Временни анкетни комисии.

В две от временните комисии член е Меглена Гунчева – за изработване на проект на правилник за организацията и дейността на парламента и комисията за установяване на факти относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на защитената местност „Колокита“ в полустров „Буджака“ в община Созопол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ахмет
Ахмет
19.08.2021 17:16 17:16

Как подсъдим крадец в комисията по енергетика..ай сиктир

Back to top button