Хасково

Обявиха конкурсите за управители на общинските болници и ДКЦ I – ВИДЕО

Хасковският общински съвет даде „зелена“ светлина на конкурсите за управители на Центъра за психично здраве, Диагностично-консултативен център 1, Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания и Специализираната болница за активно лечение по онкология.

По предложение на Комисията по обществен ред и законност се добави текст свързани с кандидатите лица да не са съдружници в събирателни командитни дружества с ограничена отговорност, нито пък да са управители или членове на изпълнителни и контролни органи на друго публично предприятие, извършващо сходна дейност.

По предложение на съветника от БСП Богдан Кирилов общината се задължи да предостави всички документи на съответното дружество, въз основа на които кандидатите ще изготвят анализ и оценка за състоянието на дружеството. Целта е да нямат предимство действащите управители.

Документите се подават в кметството в 30-дневен срок от публикуване на решението в местен вестник. Допуснатите до конкурсите кандидати трябва да представят програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период. Предвидено е и събеседване.

Съветниците приеха годишния счетоводен отчет за 2020 г. на Тролейбусен транспорт. Haskovo.info припомня, че на юлската сесия той беше оттеглен от вносителя Станислав Дечев. Преди това общински съветници посочиха, че отчетът е пълен с грешки и поискаха той да бъде поправен и внесен за разглеждане на следваща сесия на общинския съвет. Към края на миналата година Тролейбусен транспорт е на печалба в размер на 15 000 лв.

Камен Тодоров от БСП попита кмета дали се чистят затлачените корита на реките в селата Книжовник и Малево. Дечев каза, че всички корита, за които отговаря общината се почистват. От кметството разполагат с два багера, като е наета и фирма. За почистването на реката в Малево била отговорна държавата.

Виктор Годжов от БСП попита какво се случва с кучкарника, който трябваше да се изгради в бившето летище „Узунджово“. Кметът отговори, че работата напредва. Вече били затворени две от халетата, там били разположени клетките за кучетата. Изграждат се площадки за разходки на кучетата. Очакванията са той да заработи в най-кратко време.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Боби
Боби
27.08.2021 13:18 13:18

Защо в хасковското онко има отделение с един лекар,който се води и началник на отделение,на кого е началник като няма друг персонал,работи 4 часа и не прави нищо,нито прегледи,нито изследвания,нито операции.Пише само бележки за ТЕЛК,чието съдържание е,че си диспансеризиран,тях може да ги напише всяка сестра.Пари ли се точат или какво?

Back to top button