Спорт

Отпуснаха субсидия на баскетбола и футбола, предстоят още ремонти на стадионите

Мъжкият баскетболен отбор на „Хасково“ и футболният тим на „Саяна Хасково“ да получат финасово подпомагане от общинския бюджет одобри хасковският общински съвет.

Така баскетболният тим, който се класира за участие в първенството на Българска баскетболна лига – А група ще получи допълнително 17 000 лв., а футболният „Саяна Хасково“, който се състезава в Трета лига – 50 000 лв. Кметът Станислав Дечев каза, че за тези пари ще има отчетност, като в Управителния съвет на футболния клуб ще влезе представител на общината, за да има пълна прозрачност.

На въпроси на общински съветници Дечев отговори, че предстои ремонт на трибуните на стадион „Младост“, където сега се обновява терена и пистата. Ремонт ще има и на пистата на стадион „Хасково“, защото са се появили пукнатини. Разговаряно е с фирмата-изпълнител да си поеме възстановяването. Очаква се стадионът в парк „Ямача“ да остава отворен до по-късно, за да може пистата да се ползва от спортуващите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Спортуващ
Спортуващ
27.08.2021 19:25 19:25

Кога ще е готова пистата на стадион Младост???

Анонимен
Анонимен
31.08.2021 14:55 14:55

Кога ще закърпите зала Дружба

Back to top button