Спорт

Гришо стартира с чиста победа на US Open

Григор Димитров започна участието си на Откритото първенство на САЩ с убедителна победа над световния №542 Сам Рифис – 6-1, 7-6(3), 6-3.

Участващият с „уайлд кард“ представител на домакините опита да затрудни първата ни ракета и бе само на гейм от спечелването на втория сет, но въпреки това световният №18 не допусна сензация и се класира без проблеми за следващата фаза. Там Димитров ще се изправи срещу Алексей Попирин, съобщава TennisKafe.com.

Хасковлията бе значително по-ефективен на сервис, като записа 14 аса срещу само един на Рифис, а същевременно направи по-малко двойни грешки (5-8). Световният №18 регистрира повече уинъри (42-17) и по-малко непревдизвикани грешки (28-43), като в същото време можеше да се похвали с 90% спечелени на първи сервис точки (43/48). Димитров реализира четири от десетте си точки за пробив (40%), докато Рифис оползотвори единствения брейкпойнт, до който успя да достигне.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button