Любопитно

Деца откриха изложбата „Нарисувай своята приказка“

Изложбата с детско творчество „Нарисувай своята приказка“ беше открита във фоайето на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково, съобщават от общината. Експозицията е в празничната програма за Дните на Хасково.

Произведенията са събрани в едноименния национален конкурс за деца до 14 г., които са нарисували своята приказка с четка или с думи. Тези произведения са издадени и в книжка със съдействието на община Хасково. При най-малките художници до 9 години журито е оценило най-високо рисунката на Никола Думанов – на 8 г. от Хасково. Втората награда е за Алекс Димитров, от Бремерхафен, Германия, на трето място е класирана Мариета Делчева от Хасково.

При учениците до 14 години победител е Михаела Атанасова на 11 години от Хасково. Втората награда е за Виктория Тодорова на 10 години от Хасково, третото отличие за рисунка е за Елица Лалева от Хасково.
Наградата за най-добър художествен текст заминава за Бургас. Печели я Николая Димитрова от 2 В клас на ОУ „П. К. Яворов“ за „Моята мечтана история с Матилда“.

Изложба

В проекта „Нарисувай своята приказка“ участваха деца от Хасково, Бургас, Карнобат, Сливен, Свищов, Плевен, Нова Загора, Шумен и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button