Хасково

Лекар и мигрант са сред новите 46 заразени с коронавирус в Хасковско

46 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Хасковска област, съобщават от областния оперативен щаб. Вчера в региона са поставени 408 дози ваксина.

Заразените са от общините Димитровград, Маджарово, Свиленград, Тополовград, Любимец, Минерални бани и Харманли. Сред тях са лекар от доболничната помощ от община Харманли, както и мъж на 48 г. от бежанския център в Харманли, който е пристигнал на 30 август от център в София. Чужденецът е в болница с пневмония. Контактните лица ще бъдат поставен под карантина.

174 са общо пациентите с COVID-19 в болница. Починал е 63-годишен мъж от община Симеоновград с хронично бъбречно, сърдечно заболяване и диабет.

11 381 са потвърдените случаи на инфекцията в Хасковска област от началото на пандемията. 9 285 са оздравели, а починалите са 728.

1 629 са новозаразените в страната при направени 24 399 теста. 52 са починали, а оздравелите са 1 268. 4 500 са настанени в болница, като 378 са в интензивни отделения. Поставени са 11 918 дози ваксина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button