Хасково

58 новозаразени с коронавирус и 7 починали в Хасковско

58 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Хасковска област, съобщават от областния оперативен щаб. Вчера в региона са поставени 284 дози ваксина.

Заразените са от общините Хасково, Димитровград, Маджарово, Свиленград, Тополовград, Любимец, Симеоновград, Ивайловград и Харманли. Сред тях е лекар от доболничната помощ от община Харманли и още един мъж на 27 г. от бежанския център в Харманли.

177 са пациентите с COVID-19 в болница. За последните два дни са починали още 7 души: 77-годишен мъж от община Димитровград с хронично белодробно заболяване, жена на 75 г. от община Димитровград с хронично белодробно и сърдечно заболяване, жена на 48 г. от община Хасково със сърдечно заболяване, жена на 72 г. от община Харманли със сърдечно заболяване и затлъстяване, мъж на 71 г. от община Хасково с хронично белодробно, сърдечно заболяване и диабет, жена на 55 г. от община Харманли със затлъстяване и жена на 69 г. от община Хасково с хронично белодробно, сърдечно заболяване и диабет.

11 442 са потвърдените случаи на инфекцията в Хасковска област от началото на пандемията. 9 285 са оздравели, а 735 са починали.

1 626 са новозаразените в страната при направени 26 361 теста. 72 са починали, а оздравелите са 1 224. 4 448 са настанени в болница, като 377 са в интензивни отделения. Поставени са 11 037 дози ваксина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button