Хасково

БСП обидена, но с Георги Иванов

БСП

Привърженичка на БСП се чуди какво става в партията

Ръководството на БСП – Хасково твърдо и категорично не приема упреците и безпардонния тон на кмета Георги Иванов и обидни квалификации от рода, че съветниците са стадо, говорят глупости, както и поговорката “Храни куче да те лае”, адресирана към левицата, гласи становище на червените. Позицията е приета на заседание на Общинския съвет на социалистите и според лидера на организацията Иван Станчев е резултат от гласуваните под натиск решения на последната сесия на местния парламент и поредицата от неоснователни и арогантни нападки от страна на градоначалника срещу правителството, тройната коалиция и БСП.

Дали червеният председател на местния парламент Димитър Велев и председателят на съветническата група на левицата Наталия Любенова споредлят оценката за поведението на кмета, лидерът на БСП- Хасково нямал информация. Дали социалистите ще прекратят споразумението с Георги Иванов за съвместно управление на общината на този етап също не е ясно. Споразумението ще бъде анализирано скоро, лаконично коментира за пореден път лидерът на БСП  Иван Станчев, който не отговори и на въпроса дали и кога председателят на съветническата група Наталия Любенова, която по спорни решения гласува различно от съпартийците си на сесии, ще бъде сменена.

Според съветниците- социалисти Радан Чолаков и Петко Драганов, които се подписаха под жалбите с искане Областният управител да спре решенията от последната сесия за банков кредит на стойност 10,5 милиона евро, с който да се финансират 21 строителни обекта и за изграждане на нови паркинги и търговски обект над реката, гласуваните в сесйната зала текстове са незаконосъобразни и по тях не се е провел сериозен дебат. Ако Областният управител не спре решенията обаче, червените съветници няма да сезират прокуратурата.

БСП- Хасково няма да дава оценки на червените депутати Костадин Паскалев и Иван Илчев преди двамата да отчетат работата си през първата година от мандата пред местната организация. Оценката на хасковските социалисти за първата година на правителството съвпада с официалната позиция на БСП, заяви общинският лидер Иван Станчев, който не е запознат с мотивите, с които се очаква на пленум в събота представители на новото ляво крило в червената партия да поискат оставката на министър Румен Овчаров.

Подкрепата на БСП за втори мандат на Георги Първанов беше обявена в Габрово. Така Иван Станчев обясни липсата на официална позиция по въпроса на хасковската организация. Областният предизборен щаб няма да бъде в клуба на "Екогласност", независимо от претенциите на лидера на еколозите Емил Георгиев, катогорични са социалистите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button