Хасково

Алчни политици създадоха прецедент в РИК

Областна администрация 13-членна ще бъде Районната избирателна комисия за президентския вот в Хасково. Председателят на комисията ще бъде от “Коалиция за България”, решиха на проведените днес при областния управител консултации представителите на парламентарни партии.
Политическите лидери обаче не постигнаха споразумение за заместник-председател и секретар. В преговорите за разпределение на квотите формациите, с изключение на “Атака”, се обединиха около предложението четирима от членовете на РИК да бъдат от “Коалиция за България”, трима от НДСВ, двама от ДПС и по един от ДСБ, ОДС, БНС и “Атака”. От “Атака” обаче настояват за двама представители в РИК и са склонни да отстъпят само при условие, че получат заместник- председателско, или секретарско масто. За секретар в Районната избирателна комисия претендират и от НДСВ и ДПС.
За да се постигне съгласие, с ЦИК беше консултирана възможността заместник-председателите на Районната комисия да бъдат двама. Претенциите на хасковските партии се оказаха прецедент. Еднозначен отговор от ЦИК няма. Областният управител ще изпрати писмено запитването до ЦИК. Ако отговорът е утвърдителен, единият заместник- председател да бъде представител на опозицията се договориха участниците в консултациите.
Преговорите за разпределение на квотите ще продължат в понеделник.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button