Регион

Настаняват първите потребители в Центъра за хора с деменция в Димитровград

Поетапното настаняване на първите потребители в Центъра за грижа за хора с различни форми на деменция ще започне от 15 септември, съобщават от община Димитровград.

В центъра с капацитет за 15 потребители е осигурена среда, близка до семейната. Поетапното настаняване е съобразено с противоепидемичните мерки, които са задължителни за спазване в социалните институции, предлагащи услуги от резидентен тип.

Социални

Центърът е обзаведен и оборудван с всичко необходимо за подпомагане и повишаване качеството на живот на хората с деменция, осигурявайки сигурността и спокойствието за техните семейства. Тук потребителите ще получат грижа и съдействие за постигане в максимална степен на самостоятелност, в комбинация с други социални, здравни и подкрепящи услуги в съответствие с потребностите им. Настаняването се извършва в удобно и модерно обзаведени стаи за двама потребители, разполагащи със самостоятелен санитарен възел и баня.

Социални

Менюто ще се изготвя от диетолог, а храненето ще се извършва в уютна столова. Центърът разполага и с напълно обзаведена кухня, където персонал и потребители ще могат да приготвят съвместно любими гозби. Тук ще се полагат и специализирани здравни грижи от две медицински сестри и лекар. В центъра ще работят 7 санитари, които ще се грижат за осигуряване хигиената на потребителите и помещенията. В терапевтичния кабинет потребителите, съвместно със социалния работник и трудотерапевта ще могат да се занимават с любими за тях дейности, да гледат телевизия.

Социални

Центърът разполага и с озеленен двор за разходка и почивка. Осигурено е уютно и удобно място за среща със семейството, когато това е допустимо. За периода на изпълнение на дейностите по проекта, потребителите на Центъра няма да заплащат такса за ползването на социалната услуга.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button