Хасково

Първият учебен ден започна с тържества на открито в Хасковско

Първият учебен ден в Хасковска област започна присъствено с тържества на открито основно за учениците от 1, 5 и 8 клас и при спазване на противоепидемичните мерки.

На места имаше музикални програми, а в други училища тържествата бяха съвсем кратки. Край училищата в Хасково имаше засилено полицейско присъствие.

Над 22 000 ученици се очакваха днес в класните стаи в областта. Първолаците са 1 726, като от общините Хасково, Димитровград и Свиленград се похвалиха, че са им приготвили подаръци, сред които и книжки.

115 осмокласници започнаха годината във ФСГ

 

115 осмокласници от 5 паралелки посрещнаха с тържество от хасковската Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“.

Празник

Децата са в паралелките Икономическа информатика, Оперативно счетоводство, Банково дело, Митническа и данъчна администрация, Електронна търговия. По-големите ученици се очакваха в класните стаи по-късно. Близо 50% от учителите тук са ваксинирани. Родителите и учениците в двора бяха разделени с лента, а всички се призоваваха да спазват дистанция, а ако не могат да слагат маски.

Учениците, учителите и родителите бяха поздравени от директора Цанко Цанков. Сред официалните гости беше Иван Панайотов – началник на отдел в Районното управление на образованието.

Песни изпълниха певиците Здравка Андреева, Дилара Мартинова и Таня Челебиева.

ПГДС отвори врати за 131 осмокласници

 

Хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“ отвори широко вратите си и посрещна 131 осмокласници.

Празник

Новите ученици са в 7 специалности: Системно програмиране, Строителство и архитектура, Мебелно производство, Горско и ловно стопанство, Парково строителство и озеленяване, Геодезия, Недвижими имоти. Гости на тържеството бяха заместник-кметът Динко Тенев и инж. Любомир Илиев – зам.-директор на ДГС – Хасково и родители.

Всички бяха поздравени от директора Маргарита Топалова. От днес за учители и ученици, започва едно ново пътуване, изпълнено с обещания да съхранят светлината в сърцата си и да прегърнат всяко ново преживяване с отворен ум, казват от гимназия.

182 осмокласници приветстваха в Езиковата гимназия

 

182 осмокласници бяха тържествено посрещнати в хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

Празник

Всички бяха поздравени от директора Деян Янев. На тържеството присъстваха и абитуриентите на гимназията, за които този 15-ти септември е последен. От тяхно име поздрав към новите гимназисти отправи Есма Кушку от 12 В клас, а отговор получиха от ученичката с най-висок състезателен бал – Александра Атанасова от 8 В клас.

Празник

Останалите ученици влязоха в гимназията по-късно.

Снимки: Янко Найденов

132 осмокласници и 26 петокласници започнаха годината в ПМГ

 

132 осмокласници и 26 петокласници започнаха с тържество новата учебна година в хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Празник

Тя беше открита от директора Гергана Петрова, която каза, че тази учебна година е по-специална, защото училището навършва 50 г. от своето създаване. От гимназията са си поставили няколко цели, сред които са довършване на модерен STEM център по 3D принт технологии, участие в национални програми и реализиране на дейности по международен проект.

В края на двора се изви празнично хоро.

С нова специалност започна учебната година в Гимназията по туризъм

Хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ посрещна своите първи възпитаници в специалността „Съдебна администрация“.

Празник

Осмокласниците ще се обучават в специалностите „Кетъринг“, „Организация на хотелиерството“, „Съдебна администрация“, „Рекламна графика“ и „Производство на кулинарни изделия и напитки“. Новите ученици бяха посрещнати с тържество при спазване на противоепидемичните мерки.

Празник

Официални гости бяха председателят на Окръжен съд – Хасково Миглена Тянкова и Дарина Станчева – старши експерт по професионално образование и обучение в РУО – Хасково. Осмокласниците бяха посрещнати с „добре дошли“ от директора на училището Пенка Георгиева. Тя пожела на ученици, учители, родители и на всички, на които образованието е в сърцето, успешна, здрава, присъствена и ползотворна учебна година, както и много нови поводи за гордост от постиженията на възпитаниците на гимназията. С топли думи към присъстващите ученици се обърна и Миглена Тянкова, която припомни, че новата специалност „Съдебна администрация“ е плод на общата идея от страна на ръководството на Окръжен съд и на ръководството на гимназията по туризъм. С пожелание за здраве и успешна професионална реализация осмокласниците бяха поздравени и от Дарина Станчева.

Празник

Тържеството продължи с изпълнение на ръченица от възпитаниците на училищния клуб по фолклорни ритми. Традиционно осмокласниците влязоха в училището за своя първи час на класа под звуците на химна на гимназията. По-големите ученици бяха посрещнати по-късно по график при спазване на необходимите противоепидемични мерки.

96 първолаци посрещнаха във „Васил Левски“

 

750 ученици посрещнаха в хасковското СУ „Васил Левски“, съобщават от общината.

Празник

Първокласниците са 96, а 550 деца псещават занимални. Сред официалните гости на тържеството бяха кметът Станислав Дечев и началникът на Регионалното управление на образованието Веселина Павлитова. Родители, деца и преподаватели бяха благословени от отец Никола, който пожела на всички успехи в храма на знанието.

Празник

Всички училища в община Хасково посрещнаха своите ученици с тържества на открито. В празничните класни стаи 750-те първолаци и 2018-те деца от подготвителните групи получиха подаръци от кмета на общината.

Празник

345 ученици прекрачиха прага на „Любен Каравелов“

 

345 ученици прекрачиха прага на хасковското ОУ „Любен Каравелов“, съобщават от областната администрация.

Празник

Сред официалните гости на тържеството за откриването на учебната година беше областният управител инж. Минко Ангелов. Директорът на училището Мариела Златева приветства учениците и им пожела успешна година. Ангелов също отправи своите най-сърдечни поздрави към учениците.

На тържеството имаше и музикална програма, а децата влязоха в училището по червен килим.

4 175 деца прекрачиха училищния праг в община Димитровград

 

4 175 деца, разпределени в 199 паралелки, прекрачиха училищния праг в община Димитровград.

Празник

401 са първокласниците в общината, разпределени в 21 паралелки. Детските градини и яслените групи ще приемат 1 342 децата. Всички училища получиха поздравителен адрес от кмета Иво Димов, съобщават от общината.

Празник

Книжка на Ангел Каралийчев, седмична програма, рамка за снимка с магнит и значка „Аз съм вече в първи клас“ получи всеки първокласник от кмета. Подаръчните комплекти за всяко дете са по инициатива на градоначалника и се реализират за девета поредна година. На вътрешната страна на всяка книжка има специално обръщение от кмета към малките ученици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ИГНОРАНТ
ИГНОРАНТ
15.09.2021 16:12 16:12

учителките ходят до Турция за кеф, връщат се заразени, те заразяват родителите си, а те колегите си, никаква дисциплина, ще измрем от простотия и липса на дисциплина

Учител
Учител
15.09.2021 19:48 19:48

О, Минко и срама нямаш при най добрия директор, който нагласи на работа си отишъл

Анонимен
Анонимен
15.09.2021 20:41 20:41

Браво !!!

Банския
Банския
16.09.2021 17:22 17:22

Епа много уморена таа началничка..

Back to top button