Хасково

Чистят речните корита в Хасково преди сезона на валежите

Почистване на речните корита в урбанизираните територии извършват от община Хасково. Обектите, които се почистват се определят от междуведомствена комисия от експерти, съобщават от кметството.

След като няколко години приоритетно са почиствани корита по селат, сега се чистят градските реки Хасковска и Бели кладенец, както и в село Въгларово. В началото на август читатели на Haskovo.info сигнализираха, че растителността е избуяла и е завзела цялото корито на реката в източната част на булевард „Илинден“. Тогава хората призоваха то да се почисти, защото при обилни валежи районът ще се наводни. Подобно е положението и с хасковската река там.

Почистване

Сега от общината почистват на коритото в източния край на булевард „Илинден“, както и река Хасковска от булевард „Васил Левски“ в източна посока до края на коригираното речно корито.

Почистване

Последното почистване на градската река е било през 2012 година. Сега работата е започнала на 10 септември и ще продължи до края на тази седмица. До момента са изкарани огромни количества наноси, които временно се струпват на речния бряг. От днес започна извозването им на общински терен, определен за временно хумусно депо.

За почистването на коритата на реките община Хасково има сключен договор с фирма-изпълнител, която разполага с необходимата тежа техника за извършване на тези дейности. Работата във Въгларово вече е приключила. Тя обхвана източната част на коритото на реката, където имотите на хората са под речното ниво и има опасност от наводнения.

Хасковлии искат да се почисти каналът на „Илинден“ и реката

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button