Регион

Ремонтираха детските градини в 3 хасковски села

Ремонтирани са покривите на сградите на детска градина №21 „Вихрогонче“ в селата Брягово, Козлец и Динево и на училището в Динево, съобщават от община Хасково.

В сградата на детската градина в Брягово ремонтните вече са приключили. Там е извършена частична подмяна на компрометирани елементи от дървената конструкция, направена е нова дъсчена обшивка и покритие с керамични керемиди и др. Подменени са обшивки от поцинкована ламарина, улуци, водосточни тръби и казанчета. Възстановени са и комините, монтирани са нови шапки. Ремонтът е на стойност 19 350 лева.

В Козлец сградата на детска градина „Вихрогонче“ също е с ремонтиран покрив. И там са сменени елементи от дървената конструкция, направена е нова дъсчена обшивка и покриване с керамични керемиди. Подменени са обшивки от поцинкована ламарина, улуци, водосточни тръби и казанчета. Направена е дъсчена обшивка по стрехите, възстановени са и комините. Ремонтът тук е на стойност 21 910 лв.

Завършен е и покривът на детската градина в Динево. Там до дни завършват и довършителните работи в помещенията. Направени са нови санитарни възли за децата, подменена е водопроводна инсталация, монтирано е санитарно оборудване – мивки, смесителни батерии, душ батерии. Таваните са шпакловани и боядисани. По стените се поставя нова фаянсова облицовка, а по пода нова настилка. Ремонтирана е и ел. инсталацията на сградата. Стойността на ремонтът тук е 18 658 лв.

Ремонт

Успоредно с това беше ремонтиран покривът на училище „Христо Ботев“ в селото. Той беше завършен преди 15 септември и не затрудни старта на новата учебна година. Премахнати са старите керемиди, демонтирани са водосточните тръби и улуци. Сменени са компрометирани елементи на дървената покривна конструкция. Направена е нова обшивка с нерендосани иглолистни дъски, покритие с мушама и нови керамични керемиди върху летвена скара. Измазани са комините на сградата, подменена е обшивката от ламарина. Монтирани са нови улуци, водосточни тръби, казанчета и др. Ремонтните работи в училището възлизат на 39 853 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button