Хасково

Три партии поискаха председателското място в РИК – Хасково за вота 2 в 1

Три партии и коалиции поискаха председателското място в Районната избирателна комисия – Хасково на консултациите в областната администрация за предстоящите президентски и парламентарни избори на 14 ноември.

Областният председател на „Има такъв народ“ Петко Кущирев предложи за председател Десислава Филипова – Рангелова. Той посочи, че това е нормално, след като са първа политическа сила в парламента.

Областният председател на ГЕРБ-СДС Делян Добрев отговори, че те все още са първа сила в Хасковска област и за това предлага за председател Веселина Тенчева. Добрев допълни, че когато ГЕРБ са втори в областта въобще няма да предлагат председател. Той припомни, че Тенчева и преди е била председател, като има опит, който ще е нужен в очертаващите се сложни избори 2 в 1.

Йозджан Мехмед от ДПС също отчете, че предстоят сложни избори и за това предлага опитен кандидат за председател или секретар – Лейла Елмаз. Ина Вескова беше номинирана за секретарското място от общинския председател на „БСП за България“ Камен Тодоров, който също прогнозира сложни избори.

От „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“ поискаха едно от двете зам.-председателски места, съответно за Петя Бостанджиева и Боряна Делчева.

Областният управител Минко Ангелов, който водише консултациите припомни, че РИК – Хасково е от 13 члена, като по 3 са за ИТН и ГЕРБ-СДС, по 2 са за БСП, ДБ и ДПС, а 1 е за „Изправи се БГ! Ние идваме“.

Партиите не се разбраха за състава на комисията. Сега протоколът с предложенията от консултациите ще бъде изпратен до Централната избирателна комисия, която в едноседмичен срок трябва да назначи РИК – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БСП
БСП
19.09.2021 18:04 18:04

Много си стреснат бе Минко! Бягай че ние идваме

Back to top button