Хасково

Над 33 000 вече се преброиха електронно в Хасковско, временен пункт в Изчислителния център

33 163 души са се преброили електронно в Хасковска област към 19 септември, съобщават от Националния статистически институт. Това е 14.8% от населението на областта.

Както Haskovo.info писа, от днес в Хасково се разкрива времен пункт за предоставяне на информация и указване на съдействие за преброяването. Пунктът се намира в сградата на Изчислителния център на булевард „България“ №152, етаж 6, стая 601. Той ще работи в периодите от 20 до 24 септември и от 27 септември до 3 октомври от 9 до 17 часа.

На място хората ще могат да се преброят електронно на лаптопи и таблети, осигурени от Статистика Хасково, като при попълването на онлайн картата ще могат да получават съдействие от експертите.

Преброяване

По-късно от областната администрация съобщиха, че 10 души са посетили изнесения център в първите часове. Заместник-областният управител Виолета Желева и началникът на отдел „Статистически изследвания – Хасково“ Светла Велева са отправили призив и към общинските преброителни комисия да разкрият подобни центрове.

До 30 септември се удължава срокът, в който хората ще могат да се преброят електронно. Преброителите започват обхода в предварително определените участъци от 18 септември до 3 октомври от 8 до 20 часа.

Преброителят задължително трябва да се представи и покаже своята служебна карта, на която има негова снимка, трите имена и идентификационен номер, даден от НСИ. Той трябва да ви уведоми ясно за целта на преброяването и да ви представи преброителна карта, на гърба на която има писмо от председателя на НСИ, в което са описани целите на преброяването. Ако изпитвате съмнение относно легитимността на преброителя, можете да позвъните на *2021, където да продиктувате имената и служебния номер на преброителя. Операторите ще извършат проверка и ще потвърдят дали преброителят във Вашия участък се казва така. Всеки преброител има синя маска, на която е изписано „Преброяване 2021“, допълват от НСИ.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button