Хасково

Отличиха РЗИ – Хасково и д-р Оник Кеворкян за активността им при ваксинацията

Министерството на здравеопазването отличи с грамоти екипа на имунизационните кабинети към РЗИ – Хасково и д-р Оник Кеворкян за активността им при ваксинацията срещу COVID-19. Наградите им бяха връчени от областния управител Минко Ангелов.

Грамотата за екипа на РЗИ е по повод проявените от работещите във ваксинационните кабинети старание, постигнати резултати и съпричастност към имунизационната кампания на България срещу COVID-19.

Награди

Наградата прие директорът на Здравната инспекция д-р Соня Димитрова, която каза, че на територията на областта има 7 имунизационни кабинета, като 2 са на РЗИ, в които са направени най-много ваксинации – близо 14 500, или 23%. Тя изрази готовност да продължи активната ваксинация при наличието на желаещи, включително с посещения на предприятия и разкриването на мобилни кабинети.

Награди

Грамотата на д-р Оник Кеворкян е за проявена висока активност, професионален ангажимент и постигнати резултати при реализацията на имунизационната кампания в България за ваксинация срещу COVID-19. Той е общопрактикуващ лекар в Стамболово, листата му е от 2 100 пациети, като над 1 000 са ваксинирани. Той е личният лекар в областта с най-много извършени имунизации. Само от началото на септември е ваксинирал 204 души. Д-р Кеворкян каза, че резултатите се дължат на хубавия му екип и на това, че пациентите му са на ниво и имат доверие в медицината.

Директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ д-р Снежана Иванова припомни, че д-р Оник Кеворкян е инфекционист, което е от голямо значение и каза, че се гордее с него. Тя подчерта, че само чрез ваксинацията може да се избегне тежкото протичане и фаталния изход от COVID-19.

64 334 са общо поставените дози ваксина в Хасковска област, като 32 359 са със завършен ваксинационен цикъл.

Награди

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Доктор
Доктор
21.09.2021 23:09 23:09

Колко лицемерие от страна на Минко и зам. областната…. Дето искаха да махат Соня… Не това е двуличие и позор

1122
1122
22.09.2021 8:16 8:16

ОнНик, а не Оник!

Гочо
Гочо
23.09.2021 8:07 8:07

Жалки мижитурки сте от Областна управа 😂

Back to top button