Регион

Откриха над 500 000 контрабандни цигари, скрити в дървени пана – ВИДЕО

Над 500 000 контрабандни цигари са открити при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Турският тир пристиигнал на пункта на 27 септември вечерта. В камиона, управляван от турски водач е пътувал и негов сънародник като втори шофьор. Те представили документи за превозвания товар – опаковъчно фолио и три палета с дървени пана от Турция за Великобритания.

Цигари

По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товара са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалия физически контрол инспекторите открили в легално описаната стока – дървени пана за стена, укрити 25 480 кутии цигари без акцизен бандерол.

Цигари

Според експертизата на вещото лице иззетите контрабандни стоки са на обща стойност 154 059 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

От началото на септември при проверки на „Капитан Андреево“ са задържани близо 1 400 000 нелегални цигари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button