Регион

Снегорини и камиони в протестно шествие на пътя Хасково – Димитровград

Снегорини и десетки камиони се включиха в протестно шествие на пътя Хасково – Димитровград. Техниката е на една от големите хасковски фирми, която се включи в националния протест на пътните строители.

Автошествието се проведе от 16 до 17 часа в участъка между кръговото на завод „Язаки“ и пътен възел „Димитровград“ на автомагистрала „Марица“. В продължение на час тежката техника обикаляше по маршрута с надути клаксони, развети знамена и протестни плакати.

Протест

В същото време на разклона за димитровградското село Крепост се бяха събрали десетки работници от фирмата с плакати и знамена. „Протестираме заради неиздължени суми за извършени услуги. Няма поръчка за снегопочистването и още не са предвидени пари за да заредим с пясък и сол“, заяви Янко Янчев – охрана на труда в АБ АД.

Протест
Янко Янчев

Той допълни, че засега няма забавяне в заплатите. Към фирмата обаче имало забавени с 4 – 5 месеца плащания от Агенция „Пътна инфраструктура“ и хората се притесняват за заплатите и работните си места. Фирмата отговаря за поддръжката и снегопочистването на републиканската пътна мрежа в региона. Според Янчев ако правителството не вземе мерки има голяма вероятност през зимата пътищата да останат заринати в сняг.

Днес от служебното правителство обявиха, че има пари за снегопочистването и се обмисля прекратяване на договорите за плановите пътни ремонти и сключване на анекси за зимно почистване на шосетата. Предвижда се неотложните ремонти на пътища да продължат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стоименов
Стоименов
30.09.2021 9:02 9:02

Парите да си ги искат от боко! Той им раздаване не броени и без да са направили нищо. А, когато сега правителството дава пари срещу качествена работа реват, щото не умеят да работят.

Back to top button