Регион

Над 4 000 метра текстилен кант, апликации и ментета задържаха на границата

Над 4 000 метра текстилен кант, 2 500 апликации и 1 707 дрехи, имитации на световноизвестни марки, задържаха митничарите при проверки в района на ГКПП „Капитан Петко войвода“ през последните две седмици, съобщават от Агенция „Митници“.

Текстилният кант и апликациите са открити при проверка на товарен автомобил с полска регистрация. Шофьорът – полски гражданин, е представил документи за превоз на групажна стока от Турция за Полша. Камионът е селектиран за щателна проверка, при която се установяват ролки с текстилна лента – кант и апликации. С тези материали могат да бъдат брандирани минимум 4 500 артикула.

Ментета

1 707 ментета са открити при други две проверки в товарни автомобили с българска регистрация, превозващи стоки от Турция за България. В единия камион са намерени 1 322 суитчера, клинове, детски комплекти и блузки. Част от детските дрехи са щамповани с образите на популярни анимационни герои. При проверката на другия камион са открити 385 спортни екипи и 40 чифта обувки.

Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случаите са информирани правопритежателите на търговските марки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button