Хасково

Скъпият ток удари и общините. Сметките двойно по-високи

Двойно по-висока сметка за ток от нормалното е получила община Хасково през август, сумата е 160 000 лв., съобщи кметът Станислав Дечев.

Поскъпването на електричеството за небитовите абонати налага да се търсят мерки за справянето с тази ситуация и очаквам държавата да подпомогне и общините освен бизнеса, допълни градоначалникът.
Тъй като най-голямото перо в сметката за ток е уличното осветление, от кметството започнаха спешната подмяна на лампите по 5 булеварда.

Лампи

Както Haskovo.info писа, работата започна вчера от булевард „Освобождение“, като 881 икономични LED лампи ще бъдат монтирани и по булевардите „Раковски“, „Илинден“, „Васил Левски“ и „Съединение“. Това става с 200 000 лв. от общинския бюджет, а от фирмата изпълнител прогнозират, че инвестицията ще се изплати за година – година и половина. По част от булевардите системата за осветление ще има автоматично регулиране на силата на светене, като така при по-слаб трафик светлината ще бъде по-слаба, което допълнително ще спести електроенергия, обясни Дечев.

Лампи

През следващата седмица се очаква да има избран изпълнител и за подмяната на 1 100 лампи в квартал „Болярово“ и селата Въгларово, Гарваново и Клокотница. Проектът е на стойност 800 000 лв.

Очаква се общо да бъдат подменени около 1/3 от уличното осветление в града. Старите лампи ще бъдат складирани в „Екопрогрес“ и ще се монтират по селата, където осветителните тела са още по-стари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button