Спорт

Григор игра силно, но загуби от Циципас на старта във Виена

Григор Димитров приключи участието си в турнира на твърд корт в зала във Виена (Австрия) в I кръг, съобщават от федерацията по тенис.

На старта на надпреварата от категория „АТР 500“ първата ни ракета (№22 в ранглистата) отстъпи пред водача в схемата и №3 в света Стефанос Циципас (Гърция) с 6:7 (6), 4:6. Българският тенисист изигра много силен мач, в който през повечето време дори изглеждаше, че доминира на корта. В откриващата част Григор спечели повече точки (44:41) и получи повече шансове за пробив (3:1), но след като всички общо 4 брейкбола бяха отразени от сервиращите, се стигна до тайбрек. В решаващия дълъг гейм Димитров отново диктуваше темпото и след ранен минипробив стигна до три поредни сетбола при 6:3 точки. За съжаление 30-годишният хасковлия не успя да спечели нито едно разиграване повече и гъркът поведе с 1-0 след 64-минутна битка.

Въпреки това нашият тенисист запази самообладание и не позволи на противника да затвори бързо двубоя. И във втория сет играта вървеше гейм за гейм, като Григор пръв стигна до точка за пробив – в 9-ия гейм. След като не съумя да я реализира обаче, Димитров демонстрира първите слабости в собственото си подаване, които се оказаха и фатални за развръзката. Циципас веднага стигна до два поредни брейкбола при 15:40 и затвори мача с още първата си възможност след 1:43 ч. игра на централния корт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button