Спорт

Хасковски баскетболист с бронзов медал от Световното по умения

Националният отбор на България за 15-годишни момчета, с хасковлията Кристиян Желев в състава, спечели бронзовите медали от FIBA U15 Skills Challenge, съобщават от федерацията по баскетбол.

В последния си двубой българите се оказаха по-бързи, по-точни и с повече умения от връстниците си от Китай и спечелиха бронзовите отличия от шампионата след 101:114. Тимът ни, селектиран от Юлиян Аладжов и Румен Шопов записа 35 точки за време 136 секунди, докато китайците бяха по-бавни – 142 секунди и реализираха само 28 точки.

Баскетбол
Кристиян Желев

Така, след сребърните отличия на батковците от националния отбор за юноши до 17 години от миналата година, България прибави още един медал в тази нова за ФИБА дисциплина.

Българските „лъвчета“ записаха само едно поражение за цялото Световно, включително и в квалификациите и завършва с актив от 10 победи. Загубата пък дойде от финалиста Монголия, който отстъпи пред Израел със 108:107.

В двубоите по умения от Световното първенство тази година взеха участие: Преслав Дурев, Александър Гавалюгов, Велизар Георгиев, Станислав Хинков, Александър Жилев, Михаил Калинов, Камен Каменов, Цветан Кирилов, Деян Колев, Теодор Трифонов, Симеон Варчев и Кристиян Желев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button