Регион

Изпратиха 350 военни на границата с Турция

350 военни и 40 единици техника са изпратени на границата с Турция. Те ще подпомагат работата на Гранична полицията, обяви служебният министър на отбраната Георги Панайотов, цитиран от БНР.

Той обясни, че на места военни специалисти ще помагат за възстановяване на компрометирани участъци. Министър Панайотов не уточни дали друга част от военните ще участват в самата охрана.

Решението за изпращане на между 400 и 700 военни за помощ при охрана на българо-турската и българо-гръцката граница беше взето в края на лятото. Военните са от Сухопътните войски и Специалните сили. През октомври служебният кабинет реши армията да ремонтира оградата по границата с Турция за което бяха отпуснати 5 млн. лв.

На границата все още не са изпратени военни от хасковското военно формирование, коментираха пред Haskovo.info от местното поделение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button