Регион

Близо 500 военни в учението „Отбранителен щит“ край Хасково

Тактическото учение „Отбранителен щит – 21“ на военни формирования от състава на Сухопътните войски се провежда от днес на учебен полигон „Корен“ край Хасково, съобщават от Министерството на отбраната.

То ще продължи до 11 ноември и в него участват над 490 военнослужещи от 4-и и 29-и механизирани батальони от Единния център за начална подготовка, Центъра за подготовка на специалисти и 59-и батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология. Темата на учението е „Отбрана на механизиран батальон при провеждане на отбранителна операция“. Основните цели на подготовката са повишаване на полевата натренираност на щабовете и формированията, както и планиране и провеждане на отбранителни бойни действия в национален формат.

Военни

По време на „Отбранителен щит – 21“ ще се проведат тактически учения с бойни стрелби на механизираните роти от 4-и и 29-и механизирани батальони, усилени с танкови взводове. Учението ще завърши с провеждане на тактическо учение на 4-и механизиран батальон, усилен с танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти.

Военни

Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, офицер, провеждащ учението е командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов, а директор на учението е заместник – командирът на ЕЦНП полковник Иван Вълев.

Учението се провежда при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки за недопускане на разпространението на COVID-19, допъват от министерството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button