Любопитно

Електронна книга, спорт, четене и награди за патронния празник на гимназията по туризъм

С поредица от прояви хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ отбеляза в аванс патронния си празник, който е на 7 ноември, когато е роден големият български книгоиздател от Хасково Александър Паскалев.

В седмицата преди празника се проведоха традиционните за училището Паскалеви дни, а различните инициативи бяха свързани основно с книгите и четенето в духа на делото на Паскалев, похвалиха се от гимназията. Осмокласниците гледаха филм за живота на книгоиздателя. В часовете по английски език те участваха в инициативата „LIVE PODCAST“. В ролята на подкаст четци в реално време бяха дванадесетокласниците, които прочетоха откъс от книга, а задачата на по-малките ученици беше да разпознаят коя е тя, както и да отговорят на още няколко въпроса в интерактивна игра. За най-добре представилите се имаше награди – книги на английски език.

Празник

В училището беше създаден нов кът, посветен на Александър Паскалев. Издадена е и електронна книга с ученическо творчество. Учениците от различните класове се включиха в инициативата „Дари книга“, чиято идея отново е продължаване на делото на Паскалев.

Грамоти и награди получиха участниците в конкурса за проект „Четенето няма да изчезне“. По време на Паскалевите дни своите сертификати получиха и участниците в мобилност по програма Еразъм +, които през лятото бяха на учебна практика в Италия.

В последния ден от седмицата имаше спортни игри в парковете „Кенана“ и „Ямача“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button